KONYA / SELÇUKLU - Ahmet Karacigan Ortaokulu

Ahmet Karacigan Ortaokulu

Bedir Mah. Paşadağı Sok. No12 Koyuncu Petrol Arkası SELÇUKLU/KONYA
Vizyon
Öğrencilerimiz için; Yaparak, yaşayarak ve deneyerek öğrenme olanağı sağlayan, öncelikle özgüvenini kazanmış, yaşam boyu öğrenmede sınır tanımayan, nitelikli bireyler yetiştirilen bir ortam yaratmak. Biliyoruz ki; Çocuklar geleceğimizdir. Hedefimiz; Sahip olduğumuz potansiyelin farkına vararak, geleceğimizi; siz velilerimiz, çalışanlarımız ve mezun öğrencilerimizin ortak çabası ile oluşturmaktır. İstiyoruz ki; Okulumuz öğrencileri, her şeyin en iyisini yaparak her alanda bir Mustafa Kemal gibi öncü olsunlar. Biz kendimize güveniyor; Eğitim Ordusunda lider olmak istiyoruz.
Misyon
Kurumumuzun var oluş nedeni öğrencilerimizdir. Bu nedenle, ailelerden kutsal birer emanet gibi devraldığımız öğrencilerimize; Türkiye Cumhuriyetinin insan haklarına dayanan millî, demokratik, laik ve sosyal bir devlet olduğunu, Türkiye Devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün teşkil ettiğini ve dünya milletleri ailesinin şerefli ve yapıcı bir üyesi olduğunu kavratmak, Müfredat programı çerçevesinde bilgi vermenin ve genel kültür kazandırmasının yanında onları kişilik ve ahlâkî karakter sahibi iyi birer yurttaş olarak yetiştirip onlara hayatın kapılarını açmak, kurumumuzun misyonudur.
Otobüs, Dolmuş ve Tramvay
Okulumuzda servis taşıt hizmeti yoktur.
Bedir Mah. Paşadağ Sok. No:12 (Koyuncu Petrol Arkası) Kent Plaza Yanı
2 Km
Sınıflar arası turnuvalar, İlçe çapındaki sportif turnuvalar
TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı, Erasmus+
Proje Çalışmaları
Okulumuzda TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı Projeleri, e-twinning, Erasmus+ ve SEDEP projeleri yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuz Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Akredite Olduğu, KA121-SCH-7EDA9D6A numaralı ''Okul eğitiminde öğrenci ve personel hareketliliği için akredite projeler'' e konsorsiyum üyesi olarak dahil edilmiştir. Kurumsal gelişim ve kurum personelimizin mesleki gelişimi adına Yurtdışı proje faaliyetlerine katılım ve katkı sağlamaya devam edeceğiz.